Thinkific LMS rendszer: online tanfolyam készítés egyszerűen

Szerző:

Az online oktatás iparág exponenciálisan növekszik, ehhez kétség sem fér. Egyes tanulmányok szerint globális szinten 2025-re akár a 325 milliárd dolláros összértéket is elérheti.

Az oktatóanyagok motorja a megfelelő online tanfolyam portál, márpedig a (szerintem) legjobb a piacon a Thinkific.

Ebben a cikkben bemutatom mitől is olyan jó ez a platform és, hogy miért számít az egyik legnépszerűbb tanfolyam készítő eszköznek vállalkozások és oktatók számára.

Nem mellesleg, miért használom én is ezt a képzéseimhez.

Vágjunk is bele.

Mi az LMS rendszer?

Az LMS (Learning Management System, azaz oktatás menedzsment rendszer)  lehetővé teszi az oktató anyagok létrehozását és megosztását.

Lényegében WordPress az oktatóanyagaidnak. 

Egy jó LMS rendszer:

 • profin és mobilra optimalizáltan adja át a tananyagot
 • nem kell hozzá kódolási tudás, hogy személyre és a márkádra szabd
 • leköveti, hol tartanak a képzésben a résztvevők
 • Beépített a marketing és értékesítési funkciói vannak
 • segít a promócióban
 • biztosítja a technológiát landing oldalak villámgyors létrehozásához
 • megoldást nyújt a fizetési kapukhoz
 • okleveleket, teszteket és kérdőíveket hozhatsz vele létre
 • pontos riportot mutat

A Thinkific ezekre mind és még sok másra is megoldást kínál.

A Thinkific dióhéjban

A Thinkific egy LMS rendszer, amiben számtalan formátumú online tanfolyamot hozhatsz létre. A tartalmi stílusok száma kb végtelen: a leckék lehetnek videók, szövegek, PDF-e, kvízek és számos más formátum, amiket a kedved szerint vegyíthetsz.

Mivel tudom, hogy az érdekel ajánlom-e a platformot, elöljáróban elmondom, hogy a Thinkific szerintem jelenleg a legjobb választás, ha online tanfolyamot készítenél és értékesítenél. 

A vállalkozás méretétől függetlenül is megállja a helyét. Persze mindenképp nézz szét a piacon és hasonlítsd össze a többi LMS rendszerrel. 

De azok közül amiket próbáltam (és soookat próbáltam) a Thinkific messzemenően kimagaslott.

A funkciók listája már az ingyenes csomagban is lenyűgöző és a fizetős csomagokban csak egyre elképesztőbb. A cikkben lentebb részletesen lesz szó a legtöbb funkcióról. 

Egyelőre annyit mondanék, hogy a Thinkific pontosan megértette az online tanfolyam értékesítők igényeit és mesterien leképezik azokat a megfelelő funkciókkal. Mindezt egy olyan rendszerrel, ami komplex funkcionalitással is nagyon könnyen használható.

Az oktatók mellett végig szem előtt tartják a tanulókat. Az egyik dolog, amit kifejezetten szeretek a Thinkificben, hogy olyan tanulói élményt ad, amivel a tanulók tényleg visszatérnek a képzésre.

Thinkific árazása

A Thinkific több csomagot is kínál, amik ár-érték arányban és a többi megoldáshoz képest is bőven jó ajánlatnak számítanak.

Ingyenes csomag: Tökéletes arra, hogy kipróbáld magát a szoftvert, vagy ha most csinálod az első online tanfolyamodat. Az alapvető funkciókat mind eléred benne, és 3 képzést is létrehozhatsz vele.

Basic csomag: Az alap csomagban már minden benne van egy profi kurzus készítéséhez és marketingeléséhez. Itt már használhatsz kuponokat, több árat, időzített leckemegosztást és az összes tartalomformátumot. Plusz itt már egyéni domain-t is beállíthatsz, az online oktatóportálodhoz.

Ára: havi előfizetéssel 49$, éves előfizetéssel 39$/hó

Pro csomag: A Pro csomag nagy ugrást kínál a funkciókban, elérhető lesz a részletfizetés, előfizetői klub létrehozása, az élő leckék a Zoom segítségével, a tanúsítványok, oklevél adása, haladó kurzusépítő funkciók és a Thinkific akadémia pro oktatóanyagai is. Nem utolsósorban közösségi teret is létrehozhatsz, ami a tagsági rendszerekhez szuper kiegészítő és kiváltja az unalomig használt Facebook csoportokat.

Ára: havi előfizetéssel 99$, éves előfizetéssel 79$/hó

Premier csomag: A premier csomagban már tényleg minden is benne van. Ha szeretnél extra törődést a Thinkific csapatától, szeretnél megszabadulni a Thinkific logótól vagy kifejezetten cégeknek értékesíteni, akkor ez a csomag lesz a neked való. A csomag maximális automatizálásra és növekedési beállításokra van tervezve. Öt fiók admint és 50 kurzus admint adhatsz a csomaghoz, így igazi oktatóbirodalmat hozhatsz létre.

Ezeken túl van még a Thinkific Growth kiegészítő csomag, amivel részletes riportokat, akármennyi közösséget, haladó szegmentálást és még sok mást kapsz. Ennek az ára a Plusz csomag mellé havi 50$.

A Thinkific Plus pedig kifejezetten multik igényeit szolgálja ki.

A Thinkific árazása időről időre változik, ezért mindenképpen nézd meg a weboldalát a legfrissebb információkért.

Én személy szerint a Pro csomagot használom, mert az árképzési lehetőségei, például a részletfizetési lehetőség, a tagsági rendszer kialakítása és az affiliate eszközök, sokat segítenek a tanfolyamok értékesítésében. Ezen a linken 1 hónapig ingyen ki tudod próbálni a Pro csomagot.

A Thinkific csomagok részleteit itt találod.

Kedvenc Thinkific Funkcióim

Bár az eszköz minden  funkciója remekül működik, van néhány személyes kedvencem, ami nekem kifejezetten megkönnyíti az online tanfolyam készítést és értékesítést.

Szuper egyszerű kezelőfelület

Létrehozni é beállítani az első online tanfolyamod (ha kész vannak a leckéid) nem több mint 2 nap. Ezt most halál komolyan mondom.

Nem kell kódolni, nem kell CSS-t bűvölni. De tényleg. A LearnDash-ben kifejezetten utáltam, hogy a legkisebb módosításhoz is kódolni kellett. Az pedig nem egy hatékony (sem költségbarát) működés, ha bármilyen módosításhoz órákat kell bújnod a netet vagy fizetned kell egy fejlesztőnek, hogy megcsinálja.

A Thinkific-kel csak fel kell tölteni a tartalmat, átirányítani a weboldaladra a kurzus landingjét, személyre szabni az üdvözlő levelet, beállítani a fizetést és kész is vagy.

Könnyen beállítható fizetési kapu

A fizetés a Stripe-on vagy Paypal-on keresztül történhet. Én személy szerint a Paypal-t nem szeretem, de a Stripe valami csodálatosan működik. 

Könnyű beállítani, gond nélkül integrálódik a Thinkific-kel és maga a felület is szépen átlátható. Az egylépcsős fizetési folyamat is úgy megy mint kés a vajon, így a kosárelhagyás mértéke töredéke mondjuk a WooCommerce-hez képest.

thinkific egylépcsős fizetési folyamat

A kurzus építő

Egy online tanfolyamnál fenntartani a figyelmet nem mindig könnyű feladat. A Thinkific-nél erre is gondoltak, és 12 tartalom formátum közül lehet választani a kurzusokhoz:

thinkific lecke típusok

A képzésben létrehozható tartalmak:

 • Videó
 • Kvíz
 • Multimédia
 • Szöveg
 • Felmérés
 • PDF
 • Audio
 • Letölthető anyag
 • Előadások
 • Brillium vizsgák
 • Feladatok
 • Élő közvetítés

A gyors feltöltést és más platformról költözést, pedig a tömeges importálás (Bulk Importer) segíti.

Ingyenesen megtekinthető leckék

A Thinkific egyik legjobb érdeklődő szerző funkciója, hogy bizonyos leckéket ingyen megnézhetővé tehetsz. A látogatónak csak létre kell hoznia egy felhasználói fiókot és már nézheti is az ingyen leckét.

thinkific ingyenesen megtekinthető lecke

Ezzel három legyet is ütsz egy csapásra:

 1. Van email címed az érdeklődőhöz, vagyis tudsz neki emaileket küldeni
 2. Bizalmat építesz, hiszen látja, hogy mire számíthat
 3. Eladhatsz, mert könnyen lehet, hogy már ez az pár lecke meggyőzi, hogy neki való a képzés

Részletfizetés lehetőség

Szintén nagyon hasznos funkció a vásárlás ösztönzésére, főleg ha nagyobb értékű képzéseket értékesítesz. Csak a Pro és magasabb csomagokban érhető el, de szerintem bőven megéri.

Csak állítsd be hány részletben kell kifizetni a képzést, és a Thinkific teszi is a dolgát.

Többféle ár lehetőség

Ezt is vásárlás ösztönzésre tudod jól használni, például, ha limitált ajánlatként prezentálod az alacsonyabb árat. Így nem kell többször létrehozni a képzést hanem egyszerűen csak több árat határozol meg hozzá. Pofonegyszerű.

Előfizetéses rendszer létrehozása

Sokan fordulnak most az előfizetői Klub készítés irányába. A Thinkific-kel ezt is simán megcsinálhatod, akár a már meglévő képzéseiddel. Csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod az előfizetői Klubba szánt kurzusokat, meghatározod az előfizetés árát és mehet is az értékesítés. Nem kell bővítményekkel szöszölni.

Affiliate program

Az egyik legjobb sales csatorna, a már elégedett vevők ajánlása. Ha még ezt megfejeled egy ösztönző programmal, az nagy valószínűséggel hatással lesz az eladásaidra. 

A Thinkificben erre beépített modul van, vagyis a már elégedett tanulóid ajánlani tudják a képzésed, és ha mások a linkjükön keresztül vásárolnak, akkor kapnak egy általad meghatározott jutalékot.

Ez jó neked, mert ajánlják a képzésed és jó nekik, mert pénzt kereshetnek. 

Win-Win.

Közösségi felület – Spaces

A Spaces egy viszonylag új funkció, mégpedig, hogy a képzések mellé egy közösségi felületet is létrehozhatsz.

spaces, közösséges a thinkificben

Forrás: Thinkific

Ezzel extra értéket adhatsz a kurzus mellé, ahol te és egy közösség támogatja a tanulókat. Lényegében a sokak által használt Facebook csoportokat tudja kiváltani. 

Amellett, hogy egy helyen kezelhetsz mindent és a te “tulajdonodban” van a csoport, nagy előny még a Facebook-kal szemben, hogy a közösségi felületen, alcsoportokat hozhatsz létre, ahol különböző témákról lehet szó. Így egy sokkal strukturáltabb, átláthatóbb rendszert adsz a tanulóidnak.

Ingyenes csomag

Kétség sem férhet hozzá, hogy az ingyenes csomag a Thinkific egyik legnagyobb vonzereje, főleg az elején. Ráadásul ez az egyetlen online tanfolyam készítő platform ahol nem kell tranzakciós díjat fizetned. 

Én is az ingyenes csomaggal kezdtem, és akkor váltottam a Pro csomagra, amikor már pontosan láttam mire van szükségem.

Minden fontos funkció megvan benne a kezdéshez és hogy tesztelni tudd, van-e igény a képzésedre.

Thinkific hátrányok

Őszintén szólva nem sok van neki. Inkább kényelmetlenségnek nevezném, de azért érdemes megemlíteni őket.

Automata számlázás

Mivel a fizetés Stripe-on keresztül történik ezért az automata számla készítés nehézkes lehet. Én személy szerint Billingót használok és ott nem tudtam megoldani az automata számla kiállítást és kiküldést. Más magyar számlázó programmal nem próbáltam meg integrálni, de amennyire tudom nincs máshol sem integráció.

Így most manuálisan készülnek a számlák, ami eddig őszintén szólva még nem okozott gondot. Persze kényelmesebb lenne az automata rendszer, de minden más előny mellett ez nekem konkrétan eltörpül.

Remélhetőleg a Billingo hamarosan csinál Stripe integrációt is és akkor megoldódik ez a kis nehézség is.

Angol nyelvű felület

Ha esetleg az angollal hadilábon állsz, lehet a felületen eligazodni kicsit több idő lesz. Bár én még mindig azt gondolom, hogy könnyebb a Google fordítóval lefordítani egy szöveget, mint megpróbálni rájönni milyen HTML és CSS kód kellene, hogy az oktatóanyagod azt csinálja, amit szeretnél. (Igen, rád mutogatok LearnDash..)

Viszont a tanulói felület már támogatja a magyar nyelvet így nem kell mindent manuálisan lefordítanod.

magyar nyelv beállítása

Nincs chat alapú ügyfélszolgálat

Bár azt hozzá kell tenni, hogy van helyette telefonos, ami azért ritka a legtöbb szoftvernél.

Most, hogy megvannak az előnyök és a hátrányok, nézzük részletesebben a funkciókat.

Online tanfolyam készítés

Ez az a terület, ahol a Thinkific igazán ragyog.

Először is a platform rengeteg  tanfolyam sablont kínál, ami nagyon hasznos a tanfolyam tartalom elrendezésében, főleg ha először csinálsz kurzust:

 • Üres – Nulláról építheted fel a tanfolyamod, a saját igényeid és elképzelésed alapján.
 • Mini-tanfolyam – Ingyenes vagy kisértékű tanfolyamokhoz, amikkel érdeklődőket szerezhetsz egy nagyobb értékű képzéshez.
 • Zászlóshajó tanfolyam – Sablon nagyértékű, komplex tanfolyamokhoz. 
 • Előzetes eladás – Várólistát építhetsz vele, hogy felmérd mekkora az érdeklődés a képzésed iránt.
 • Digitális letöltés – Letölthető fájlokat értékesíthetsz vagy érdeklődőket szerezhetsz ezzel a sablonnal.
 • Membership Resource Library (Tagsági tudásanyag-könyvtár) – Előfizetői klubokhoz tölthetsz fel tudásanyagot.
 • Webinárium visszajátszás – Feltöltheted a webinárium visszajátszási videóját, amit a regisztrálók újra megnézhetnek.

Ezek természetesen mind módosíthatóak és testre szabhatóak.  

Ha nulla tapasztalatod van online tanfolyam készítésben, akkor lesz egy rövid tanulási fázis, de a Thinkific ebben is segít tippekkel és az onboarding folyamatával.

Ha pedig már otthonosan mozogsz az online kurzus készítésben, mondjuk használtál már LearnDash-t vagy WooCommerce-t, a munka a Thinkific-kel gyerekjátéknak fog tűnni.

Online tanfolyam készítés menete

A tanfolyam összeállítása szerintem szuper logikus: 

 1. kiválasztod az “New Course” lehetőséget, 
 2. kiválasztod a kurzus típusát, 
 3. elnevezed a tanfolyamot (amit bármikor megváltoztathatsz) és elmented,
 4. hozzáadod a “Modul”-okat (vagy módosítod a sablonban meglévőket) hogy létrehozza a kurzus szerkezetét,
 5. megtöltöd a modulokat tartalommal.

Ahogy azt korábban már említettem összesen 12 tartalom lehetőség van:

 1. Videóleckék – Videófájl feltöltése. Ez egy videótárban kerül tárolásra, hogy más tanfolyamokban újra felhasználható legyen. Az ebben a könyvtárban tárolt videók védve vannak, csak az férhet hozzá, aki megvette a képzést. És le sem lehet tölteni őket, még trükközve sem.
 2. Kvízleckék – Kvízt csinálhatsz a diákoknak, amikkel interaktívabbá teheted a képzést.
 3. Multimédia leckék – Ezzel a nem Thinkific-en tárolt tartalmakra hivatkozhatsz. Például, egy élő Zoom-ülés linkjére, felmérésekre (pl. Typeform), időpontfoglalásra (pl. Calendly), prezentációkra (pl. Prezi) vagy Google-dokumentumokra.
 4. Szöveges leckék – Szöveget, képeket, videókat és egyebet tudsz kombinálni egyetlen leckében.
 5. Felméréses leckék – Információt/visszajelzést gyűjthetsz a tanulóidtól egy rövid felmérés készítésével.
 6. PDF-leckék – PDF-fájlt tölthetsz fel, amit a kurzuson belül lehet megnézni.
 7. Hangleckék – Hangfájlok feltöltéséhez.
 8. Letöltések – Letölthető anyagokat tölthetsz fel a képzéshez.
 9. Prezentációs leckék – PDF-fájlként feltölthetsz egy prezentációt, és hangot rögzíthetsz minden egyes diához.
 10. Vizsgaleckék – Ezzel Brillium-vizsgát vehetsz fel a tanfolyamba (ennek külön liszensze van, havi 49$-tól kezdődik)
 11. Feladatok – Itt a diákok feladatokat tölthetnek fel, hogy azt átnézhesd és visszajelzést adhass.
 12. Élő közvetítés – Zoom meetingeket és webináriumokat adhatsz közvetlenül a képzéshez (ehhez persze külön Zoom fiók szükséges)

Ami még nagyon király, hogy több márkát is kezelhetsz egy fiókon belül, mert a tanfolyamok megjelenését egyenként testre szabhatod. Vagyis különböző logókat, betűtípusokat, színeket is használhatsz a különböző tanfolyamokon.

Tartalom biztonsága

Ha aggódsz a tartalmad biztonsága miatt, ne tedd:

 • letilthatod a szövegek másolását és beillesztését a tanfolyamról, 
 • a videók nem letölthetőek,
 • plusz a PDF-tartalom letöltése alapértelmezés szerint le van tiltva (persze ha szeretnéd, engedélyezheted).

Fizetési megoldások

Az online tanfolyamok értékesítésének másik kritikus eleme a rugalmas fizetési módok biztosítása. 

Ma már alap, hogy a vásárlók tudjanak kártyával fizetni, és hogy a fizetési szolgáltató megbízható és viszonylag ismert legyen.

A Thinkific a Stripe és a PayPal szolgáltatókkal van alapból integrálva. 

A Stripe kártyás fizetést kínál: hitelkártyával, és betéti kártyával is lehet fizetni. A PayPal több mint 200 országban érhető el, ami azt jelenti, hogy a vásárlók valószínűleg ismerik.

Egy másik fontos infó, hogy a Thinkific közvetlen kifizetéseket bonyolít le az eladók PayPal vagy Stripe számlájára. Vagyis nincsenek tartási vagy várakozási idők, azonnal hozzáférhetsz a kifizetésekhez.

Én személy szerint a Stripe-ot használom, mert a Paypal nem volt szimpi a kipróbálás után. És a díjak is kedvezőbbek a Stripe-nál.

Weboldal készítés

Bár én alapvetően szeretem a landing és sales oldalakat a saját weboldalamon tartani (elsősorban SEO és mérhetőség miatt), a Thinkific Site Builderrel alap weboldalt is építhetsz.

Létrehozhatsz főoldalt, landing oldalt és annyi aloldalt amennyit csak akarsz. Persze limitált szerkesztési opciókkal, de egy kezdő weboldal létrehozásához minden elemet tartalmaz.

Van néhány funkció amit érdemes külön megemlíteni:

 • Egyéni URL-cím – Alapértelmezettként az oldalad egy thinkific.com címet kap – pl. modernmarketing.thinkific.com. Bár engem személy szerint nem zavar az aldomain, ha téged igen, akkor a fizetős csomagokban egyéni URL-re válthatsz.
 • SSL – Mindegyik csomagban van lehetőség SSL (secure socket layer) bekapcsolására, ami alap elvárás szokott lenni a weboldalak esetében.
 • Whitelabel – Ha megszabadulnál a “Powered by Thinkific” felirattól, akkor a Pro +Growth csomagban és afölött megteheted.
 • Szövegmódosítások – A navigációban és más helyeken használt szöveget is megváltoztathatod, illetve lefordíthatod. Például az “Add your coupons” szöveg helyett “Ide add meg a kuponod” szöveg mehet. 

Szóval mikor használd a Site Buildert?

Ha még egyáltalán nincs weboldalad, akkor érdemes ebben összerakni az első verziót, mert sok időt megspórolsz és gyorsabban tesztelhetsz és szerezhetsz vásárlókat. Ha bejöttek a vevők bőven ráérsz profi weboldalt csinálni. 

Viszont ha már van weboldalad – például a WordPressen – nem javaslom, hogy a Thinkific weboldal készítőjére válts. A Site Builder nagyszerű arra, hogy a képzésed mellé egy kiegészítő weboldalt csinálj. Viszont mivel nem ez a termék fő funkciója, nagyon korlátozottak a szerkesztési lehetőségek. 

Éppen ezért hosszú távon érdemes a weboldalt WordPressen, a képzéseket pedig Thinkificen tartani.

Marketing és értékesítés

A legtöbb LMS rendszerrel ellentétben a Thinkific komoly támogatást ad a tanfolyamok marketingjéhez és értékesítéséhez.

Nézzük mik ezek a funkciók:

Ingyenesen megtekinthető leckék

Erről már beszéltem fentebb, úgyhogy nem részletezném. A lényeg, hogy minden lecke esetében megjelölheted, hogy az ingyenesen (valójában email regisztráció fejében) megtekinthető-e. 

Ha a tanuló ingyenesen regisztrált, megnézheti a leckét, de ezután fizetnie kell, hogy hozzáférhessen minden olyan tartalomhoz, amit nem jelöltél ingyenesnek. 

Ez egy brutál hatékony értékesítési funkció!

Egyedi befejező oldal az elvégzett kurzushoz

Testre szabhatod az egyes tanfolyamok befejező oldalát és promózhatod a kapcsolódó tanfolyamokat vagy szolgáltatásokat.

Csomagok létrehozása

A Thinkific bármelyik fizetős csomagjával létrehozhatsz tanfolyam csomagokat, amik aztán egyetlen termékként értékesíthetők.

Ezek is sokat dobnak az eladási számokon.

Többféle árazási lehetőség

Itt jó néhány lehetőséged van:

 • Ingyenes: Ajánlhatsz ingyenes tartalmat feliratkozóknak lead mágnesként vagy bónuszként.
 • Egyszeri fizetés: Egyszeri díjat számítasz fel a tanulóknak a kurzusért. Ehhez állíthatsz időtartamot, ami korlátozza a hozzáférés idejét a kurzushoz.
 • Előfizetés / tagság: A hozzáférésért havonta ismétlődő díjat számíthatsz fel a diákoknak. Kiváló tagsági oldalakhoz, klubokhoz. Ehhez csomagokat (Bundle) kell használnod – amik a fizetős csomagokban érhetőek el.
 • Havi részletfizetés: Fel is oszthatod a teljes tanfolyam árát több havi részletre.
 • További árképzés beállítása: Egy tanfolyamhoz többféle árképzési lehetőséget is beállíthatsz.

Kupokon

Az egyik legjobb módja, hogy motiváld az érdeklődőket az eladásra.

thinkific kuponok

Választhatsz, hogy százalékos (pl. 10%) vagy fix kedvezményt (pl. 10 000 Ft) kínálsz. Plusz beállíthatsz lejárati időt vagy maximális felhasználási mennyiséget. Egy online kurzushoz pedig több kuponkódot is generálhatsz.

A vásárlók a pénztár oldalon érvényesíthetik a kupont.

Értékesítési widgetek

Ezzel a kurzusod népszerűsítheted a partneres oldalain.

sales widget létrehozása a thinkificben

Az értékesítési widgetek egyenesen a pénztárra viszik az érdeklődőt. Ezek lehetnek gombok, termék képek, bannerek, stb. 

Affiliate (ajánlói) program

Erről is volt már szó. Szuper hatékony marketing taktika, ha a tanfolyamodat mások is népszerűsítik. 

Az affiliate funkcióval a meglévő vagy új tanítványok beléphetnek az ajánlói programodba, ahol a tanfolyamod ajánlása után az eladásból jutalékot kapnak. 

A Thinkific-ben kezelni és nyomonkövetni is tudod a programot és az ajánlókat, de a kifizetéseket egyelőre még nem támogatja a program, így azt külső platformon kell kezelni.

Rendelések nyomonkövetése

Természetesen a Thinkificben nyomon követheted az összes eladást, a megrendelések oldalon.

Thinkific Integrációk

A Thinkific kb. mindennel összeköthető. Legalábbis a külföldi szoftverekkel biztosan. 

Ebben a nemrég elérhető Thinkific Store segít, ahol az Apple vagy a Google Store mintájára tudsz pár kattintással más szoftvereket a Thinkific-kel integrálni.

Shopify integrációt szeretnél? Az App store-ban ott van.

Thinkific Zoom integráció? Pipa.

ConvertKit? ActiveCampaign? Szintén.

És a lista csak megy tovább.

thinkific app store

A felület az egészet gyerekjátékká teszi. Csak egy kattintás a “Telepítés” gombra és már aktív is az integráció. 

Ami pedig nincs az App Store-ban azt Zapierrel szinte biztosan össze tudod kapcsolni.

Az egyetlen hiányosság amit már fent is említettem, a NAV kompatibilis számlázó rendszerrel való összekötés, de valójában az is a Stripe hiányossága nem a Thinkific-é.

Tanulók kezelése és támogatása

A tananyag átadása mellett a tanulókkal való kommunikáció és a támogatásuk is legalább olyan fontos.

A Thinkific beiratkozási folyamata felhasználóbarát, és az emailekkel és értesítésekkel minden fontos infót megkapnak, hogy elkezdhessék a képzést.

A tanulók kezelése és rendszerezése

A Thinkific a regiszrációkor rögzíti az összes alap elérhetőségi adatot (pl. keresztnév, vezetéknév, e-mail cím), és minden extra adatot ami neked fontos lehet (ezt egyéni mezőkkel állíthatod be). Nagy előny pl. a Udemyhez képest, hogy itt az összes megadott adathoz hozzáférsz.

A tanulókat csoportokba is rendezheted, amit aztán sokféleképpen hasznosíthatsz. Például könnyebben adhatsz el képzéseket szervezeteknek és vállalkozásoknak. 

Kommunikáció és interakció a tanulókkal

A platformon több módon is kommunikálhatsz a tanulóiddal, és kérhetsz visszajelzést a tanfolyamaiddal kapcsolatban.

A tanfolyamokhoz engedélyezhetsz “beszélgetéseket”, hozzászólásokat, amiket kezelhetsz, elutasíthatsz és fontosság szerint rendezhetsz.

A Thinkific a Pro szinten és afelett közösségi funkciókat is kínál. A Spaces funkció (erről korábban volt szó) nemrég lett elérhető, ahol saját márkájú közösségeket hozhatsz létre, hogy ne kelljen a tanulókat olyan közösségi platformokra (pl. Facebook-csoportok) küldeni, ami nem a te tulajdonodban van. 

Ezzel a funkcióval még izgalmasabbá és vonzóbbá teheted az online képzésed.

https://www.thinkific.com/blog/introducing-spaces-for-thinkific-community/ 

Tanulói értékelések

Tanulói véleményeket is kérhetsz a platformon belül. Ez egyrészt neked visszajelzés, hogy hasznos-e a tanfolyam, másrészt felhasználhatod őket a kommunikációdban. 

Az értékelések nem kerülnek ki automatikusan, neked kell jóváhagynod őket. 

Értesítések

Végül, sokféle értesítést állíthatsz be a platformon, amik közül sok személyre szabható.  

Például küldhetsz személyre szabott üzenetet a tanulóknak a regisztráció után, amikor elkezdenek egy kurzust, vagy amikor befejeznek egyet. Sőt, heti emlékeztetőt is küldhetsz a kurzus állapotával kapcsolatban.

Email automatizmusok

Magából a Thinkific-ből első körben értesítéseket tudsz kiküldeni. Viszont ha szeretnél komolyabb email marketinget csinálni, pl. email automatizmust készíteni a próbafelhasználóknak simán megteheted.

Sok email küldő szoftver megtalálható a Thinkific App Store-ban, de a pl. én a Mailerlite-ot is hipp-hopp összekötöttem a Zapier-rel.

Összefoglalva

A Thinkific szerintem az egyik legjobb tanfolyam készítő eszköz a piacon. A felépítése és a használata egyszerű, a funkcionalitása és árazása pedig tényleg kiemeli a sorból.

Az sem elhanyagolható, hogy 2020 nyarán a vállalat 22 millió dolláros befektetést kapott-, vagyis biztosan itt lesz a jövőben is, egyértelműen növekszik, és folyamatosan beruház a platformja fejlesztése érdekében.

Ha online tanfolyam készítésében gondolkozol, bátran ajánlom ezt a platformot, mert nemcsak egy tartalommenedzsment felületet kapsz, hanem komoly marketing eszközöket is, amikkel könnyebb lesz eladni a képzéseidet.

Jogi nyilatkozat: Ez a cikk tartalmaz affiliate linkeket, ahol ha előfizetsz egy fizetős csomagra akkor kaphatok egy kis jutalékot, anélkül, hogy neked ez extra költséggel járna. Viszont csak olyan eszközöket ajánlok, amikkel teljes mértékben elégedett vagyok, és én magam is használom vagy használtam az valamikor.

Ha hasznosnak találtad a cikket és szerinted segíthet a marketing kusza világában eligazodni, oszd meg, kérlek barátaiddal, ismerőseiddel. 

Érdekelhet még:

marketing eszköz
Ezekkel a marketing eszközökkel turbózd fel a marketinged

Online marketing eszközök, amik segítenek hatékonyabbá, pontosabbá vagy egyszerűbbé tenni a marketing folyamatokat.

thinkific útmutató
Thinkific LMS rendszer: online tanfolyam készítés egyszerűen

Ha online tanfolyam készítésben gondolkozol, akkor a Thinkific tanfolyam készítő az egyik legjobb választás. Ebben a cikkben megtudhatod miért. >>

UTM paraméter kisokos
UTM paraméter kisokos: Így kövesd jól a kampányaid

Az UTM paraméter az egyik leghasznosabb ingyenes eszköz, amivel pontosan mérheted a marketinged teljesítményét. A kisokosban mutatom, hogy tudod jól használni.

Send this to a friend